"През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава

...
"През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: През последните години общината ни отчита устойчив ръст на икономиката

"През последните години отчитаме резистентен растеж на стопанската система, което утвърждава Община Пловдив като ядро и мотор на растежа на локално, районно и национално равнище. Последните стопански разбори, които направихме като част от изработването на новия План за интегрирано градско развиване за интервала 2021 - 2027 година, ни дават задоволително учредения за оптимизъм за бъдещото ". Това сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на, който откри Годишния конгрес Индустрия 4.0: Бъдещето на българската промишленост и новите български вложения. Събитието се провежда от в. "Капитал " и Община Пловдив и се организира онлайн.

По думите на кмета през миналите 15 години, с помощта на засиленото партньорство сред локалната власт, бизнеса и научните среди, Пловдив се е трансформирал в най-развитата индустриална зона в България и Югоизточна Европа. Градът е водещ център с най-голямата индустриална зона в България със 71 000 заети в индустриалния бранш. Над 40 на 100 от добавената стойност на локалната стопанска система се образува от производството, а следва откриването на още десетки нови фабрики. Развиват се браншовете с висока добавена стойност и стопанска система, насочена към стопанска система на знанието, сподели още Димитров. Според него през последните години българските вложения в промишленост са по-големи от задграничните и този факт по думите му приказва за възобновление на нашата стопанска система.

Във форума взе участие и заместник-кметът на община Пловдив по "Образование и бизнес развиване " Стефан Стоянов. Той акцентира, че отиващата си година се обрисува като върхова във връзка с брой запитвания от вложители, които самодейно търсят Пловдив като място за основаването на аутсорсинг и индустриални компании. Това ми дава съображение да чакам една мощна 2022 година, в която ще открием десетки нови бизнеси и ще отчетем резистентен растеж на заплатите, акцентира Стоянов.

По думите му динамичността от последните две рецесии (2008-a и 2020 г.) сподели, че пазарът на труда не се е трансформирал фрапантно. Във второто тримесечие на предходната година бизнесът се възвърне като показателно за това е равнището на безработица, което се върна под три % за града и към четири на 100 за региона, уточни още заместник-кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР