През последните години особено популярна става т.нар. sleep tourism, тенденцията

...
През последните години особено популярна става т.нар. sleep tourism, тенденцията
Коментари Харесай

Sleep tourism или да пътуваш, за да се наспиш

През последните години изключително известна става така наречен sleep tourism , наклонността при която хората пътуват до избрани дестинации с концепцията да търсят възстановяване на навиците чрез специални стратегии, процедури и среда, която да помогне за качествения сън.

Този тип туризъм натъртва на възстановителни действия, уелнес практики и прекарвания, които оказват помощ на здравословния сън. Светът, в който живеем, е изпълнен със стрес и тревога и сънят е разкош за множеството хора. Една от най-силните трендове при пътуванията предлага тъкмо това - опция освен да избягаме от всекидневието си, само че и да се потопим в спокойна и тиха среда. Големите хотелски вериги и скъпите курорти оферират първокласни жилища с високотехнологични кревати и специфични центрове и стратегии, с цел да " усвоите всичко, което би трябвало да знаете за изкуството на съня ". Гостите са насърчавани да изключат цифровите устройства и да се потопят в природата или успокояваща среда, оферират се персонализирани решения, които дават отговор на самостоятелните потребности и проблеми със съня.  

В Park Hyatt New York да вземем за пример се предлага Bryte Restorative Sleep Suite -  специфични „ жилището за спане “. Хотелът премисля своята уелнес история напролет на 2021 година, когато е отворен още веднъж след 376-дневно затваряне за пандемията, а концепцията е обвързвана с партньорство със стартъп за матраци с изкуствен интелект Bryte . 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Park Hyatt New York (@parkhyattny)

 

Rosewood Hotels & Resorts също  показа при започване на предходната година  Alchemy of Sleep - специфична селекция от места по целия свят за усамотение, където гостите намират " композиция от лекувания и прекарвания, експертни съвещания и класове, които подсигуряват, че всеки посетител ще открие практики, които да включи в всекидневието си ".  

 

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Rosewood Sand Hill (@rosewoodsandhill)

 

Според прогнозата на Condé Nast Traveler тенденцията при която хората пътуват до избрани дестинации с концепцията да търсят възстановяване на навиците си за сън, е измежду тези, които ще завладеят промишлеността. Научни изследвания продължават да акцентират смисъла на съня за цялостното здраве и благоденствие,  от ден на ден хора осъзнават смисъла на положителния нощен сън, а така наречен sleep tourism предлага самодеен метод за справяне с проблемите, свързани със съня, и разбиране на по-здравословни привички за сън.  

Според специалистите пандемията ускори загрижеността за здравето и имунитета, а качественият сън е тясно обвързван със мощната имунна система, потребен е и за психическото ви здраве, което изяснява и ползата към подобен тип отмора. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР