През последните години нискотарифните авиопревозвачи предизвикаха истинска революция в полетите

...
През последните години нискотарифните авиопревозвачи предизвикаха истинска революция в полетите
Коментари Харесай

Как да си купим евтини самолетни билети

През последните години нискотарифните авиопревозвачи провокираха същинска гражданска война в полетите и в туризма като цяло, позволявайки на хиляди хора да пътуват на по-достъпни цени. Интересът към така наречен low cost полети е огромен и съгласно осведомени занапред ще се ускорява.

„ Възможността да посетим атрактивни дестинации като Рим, Милано, Барселона или Париж на цена от под 100 лева промени живота на мнозина. Обратният развой също е на разположение – хотелите и заведенията в София печелят от появяването на нови самолетни линии, които усилват туристическите потоци към България “ - споделя Димитър Георгиев от екипа на българския уеб портал Biletisamoletni.com. Сайтът е релативно нов и все още регистрира над 10% растеж на месечна база в закупуването на билети за нискотарифни превозвачи.

По-долу ще откриете и потребни препоръки за закупуване на по-евтини самолетни билети, предоставени от екипа на портала.

Купувайте билети онлайн

Ако закупите вашите самолетни билети онлайн, получавате редица спомагателни преимущества като да вземем за пример опция да сравните в действително време цените, предлагани от разнообразни самолетни компании, както и да се възползвате от множеството промоции в интернет. Освен това, вие имате опция да извършите вашата резервация незабавно и да се възползвате от ниска цена сега на покупка. И не на последно място – чекирането онлайн нормално ви икономисва таксата за чекиране на място.

Избягвайте да купувате билети в петък

Цените на самолетните билети са най-скъпи в петък, по тази причина избягвайте да вършиме резервациите си тогава. Според доста статистики, най-хубавият ден за поръчване на самолетен билет е вторник, тъй като тогава цените са най-ниски. Също по този начин е целесъобразно да извършите резервацията си колкото може по-рано денем.

Купувайте билетите си към 50 дни преди полета

Друг значим фактор е времето сред резервацията и полета. Колкото по-рано резервирате билета си, толкоз по-евтин ще бъде той. Оптималната дата за поръчване на билет е към 50 дни преди самия полет, само че допустим интервал е и сред 6 и 2 седмици преди него. Ако решите да поръчвате след този интервал, рискувате да платите доста по-висока сума.

Избягвайте пиковите сезони

Много хора пътуват в пиковите сезони или на пикови дати и надлежно самолетните билети са по-скъпи. Такива са да вземем за пример месец август, когато е сезонът на отпуските или декември, когато са Коледните и Новогодишни празници.

Прегледайте вариантите на прилежащите дати

Често за пътуващите не е наложително да са в мечтаната дестинация на тъкмо избран ден. В подобен случай те биха могли да прегледат и цените на полетите три дни преди и три дни след ориентировъчната дата, която са си избрали. Така има по-голяма възможност да попаднат на по-достъпни цени.

Застраховка за отменяне на полета

Застраховката за отменяне на билет може да се окаже много потребна, изключително в случай че резервирате полета си прекомерно рано. По този метод вие сте предпазен от събития отвън вашия надзор като злополуки или заболявания.

Имайте поради разноските за пътешестване от летището

Често нискотарифните превозвачи летят до по-малки летища като Бове, Лутън или Шарлероа, които са отдалечени от крайната дестинация. В такива случаи е добре да вземете поради и разноските от летището до града, които могат да се окажат осезаеми.

Вечерните полети са по-евтини

Полетите сред 18:00 ч. и среднощ нормално са по-евтини от тези рано заран. Това не постоянно е комфортен вид, само че при опция можете да го употребявате, спестявайки част от парите. В такива случаи обаче е добре да си планирате доста деликатно превоза, който ще употребявате след кацането на самолета, защото то ще се реализира късно през нощта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР