През последните години нарасна интересът към пробиотиците, които доскоро се

...
През последните години нарасна интересът към пробиотиците, които доскоро се
Коментари Харесай

Шест храни, които са естествени пробиотици

През последните години набъбна ползата към пробиотиците, които до неотдавна се смятаха за странни бактерии, съдържащи се в някои храни. Сега знаем, че те са от значително значение за здравето на червата и поддържането на мощна имунна система.

Пробиотичните храни откакто са ферментирали, съдържат живи дрожди и бактерии, потребни за храносмилателната ни система. Редовният банкет на пробиотици оказва помощ за възстановяване на чревната микробиота, известна още като флора. Тоест, приемането на пробиотици е изключително потребно за набора от живи микроорганизми, които се намират в червата ни и които въздействат на здравето ни от доста гледни точки.

Храни, които са претърпели развой на ферментация, т.е. ферментирали храни, са развили микроорганизмите, известни като пробиотици. След като ги погълнем, те могат да останат дейни в червата ни задоволително, с цел да трансформират нашата микробиота, като са основни за функционалности, като подобряването на храносмилането.

Пробиотиците могат също да допринесат за:
Намаляване на равнищата на холестеролаБорба с алергиитеУвеличаване на силата посредством производството на витамин B12Увеличаване на здравето на дихателните пътищаПодобряване на кожатаОтслабванеБорба с депресията
Нека забележим кои са най-подходящите пробиотични храни:
Кисело мляко
Това е може би най-популярната пробиотична храна. Леко кисело, направено от краве, козе или овче мляко, киселото мляко е съществена храна в хладилника на всеки българин и е изцяло одобрено като източник на пробиотици. Консумира се елементарно и може да се комбинира с безчет артикули.
Кисело зеле
Киселото зеле е ядене от ферментирало зеле, което можете да употребявате като гарнитура към други ястия. Това, което го прави отличен натурален пробиотик, е способността му да създава млечна киселина, виновна за производството на сила. Може да си купите готово кисело зеле или да си го извършите сами.
Хляб с мая
Хлябът с мая е една от храните, които съдържат по едно и също време пробиотици и пребиотици. В допълнение, това е един от най-удобните избори, защото може да се съпровожда с съвсем всички ястия и е по-храносмилателен от белия самун.
Сурово сирене
Въпреки че множеството сирена са ферментирали, това не значи, че всички съдържат пробиотици. Суровото е синоним онлайн, непастьоризирано и със доста количество пробиотици. За предпочитане е млякото, с което е направено сиренето, да идва от животни, хранени с трева - от козе, овче или краве.
Ябълков оцет
С по-мек усет от виното, ябълковият оцет оказва помощ за управление на кръвното налягане и понижаване на равнищата на холестерола. Приемането на този пробиотик усъвършенства инсулиновата сензитивност и ви оказва помощ да отслабнете.
Кисели краставички
Лесни за подготвяне, те са класика на всяка маса и превъзходен източник за банкет на пробиотици, който всички обичат да си хапват. Киселите краставички са с ниско наличие на калории и са добър източник на витамин К, който е от значително значение за съсирването на кръвта. Не забравяйте обаче, че туршиите съдържат доста натрий. Важно е да се означи, че този артикул, изработен с оцет, не съдържа живи пробиотични бактерии.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР