През последните двадесет години са възникнали повече от 360 случая

...
През последните двадесет години са възникнали повече от 360 случая
Коментари Харесай

ЕЦБ призова инвеститорите да игнорират „шума“ от спекулации в медиите

През последните двадесет години са зародили повече от 360 случая на приключване на поверителна информация в пресата от централните банки на страните от еврозоната, само че Европейската централна банка приканва вложителите да пренебрегват сходна информация, написа Financial Times.

След обзор на финансови източници от Bloomberg, Reuters и MNI, ЕЦБ откри 368 публикации, основани на приключване на вътрешна информация сред 2002 година и 2021 година Проучването обаче сподели, че тези данни са ненадеждни знаци за бъдещи решения за лихвените проценти и би трябвало да се третират внимателно, макар че течовете постоянно засягат пазара повече от обществените изказвания на публични лица.

Въз основа на пазара на „ овърнайт показател суап “ (OIS) - който демонстрира по какъв начин вложителите гледат на бъдещите промени в лихвените проценти - приключването на информация е повлияло на котировките с 15-30% повече от формалните изказвания на членовете на управителния съвет на ЕЦБ.

Поглеждайки обратно след вземането на решението, предходните приключвания нормално не приближават пазарните лихвени проценти до действителния резултат ", споделиха чиновниците. „ Нашите констатации допускат, че участниците на пазара биха били добре посъветвани да пренебрегват сходна неприписана връзка в множеството случаи. “

Откакто встъпи в служба през ноември 2019 година, актуалният президент на ЕЦБ Кристин Лагард се опита да понижи броя на приключванията, като прикани сътрудниците си, определящи лихвените проценти, да се въздържат от изложение на противоречие с паричната политика преди или директно след срещите. Броят на публикациите, основани на вътрешна информация от ЕЦБ, е намалял от пика си от 36 през 2019 година до 22 през 2021 година, съгласно изследването.

Според длъжностни лица „ доста течове единствено прибавят звук към дебата и неустойчивост на пазарите “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР