През последните два сезона пловдивските отбори направиха нещо, което не

...
През последните два сезона пловдивските отбори направиха нещо, което не
Коментари Харесай

Пловдивските отбори през този сезон – само в мъжкия волейбол липсва елитен тим

През последните два сезона пловдивските тимове направиха нещо, което не се беше случвало от дълги години, а точно да имат елитни представители при мъжете и дамите във футбола, волейбола и баскетбола. Сега обаче липсва тим в елита във волейболната Суперлига. 
Прочетете още
Във футбола при мъжете още веднъж в елита са Ботев и Локомотив . Двата пловдивски гранда са дружно в елита към този момент над 10 години, а последният, сезон, в който имаше единствено един тим беше през сезон 2011-2012.



В женския футбол след сезони и с по три тима в този момент има два отбора от Пловдив – Енко и Пълдин . През предишния и по-миналия сезон и Локомотив беше в елита, само че женският Локомотив беше разформирован по средата на предходната акция и “смърфовете ” към този момент не развиват женски футбол.

В мъжкия баскетболен хайлайф за 7-ма поредна година в елита ще взе участие отборът на Академик , а при дамите в елита е женският баскетболен отбор на Академик .



През този сезон няма първокласен пловдивски отбор в мъжкия ни волейбол. Причината е, че Локомотив отпадна от Суперлигата през предишния сезон, а отборът остана и без мъжки тим за този сезон. Пловдивчани стартираха стремително завръщането си в елита през сезон 2020-2021 и играха четвъртфинал в Купата и НВЛ, откъдето отпаднаха от любимците Нефтохимик и Хебър. През предишния сезон тимът беше съществено подмладен и не съумя да резервира мястото си в елита и няма да има и мъжки тим през сезон 2022-2023.



Все отново при мъжете ще има волейболен тим, Виктория Волей се завърна в мъжкия волейбол, само че отборът ще играе от най-ниското равнище на българския волейбол – А НВГ, което се води като трета дивизия.

При дамите за първи път в историята има два пловдивски тима – шампионките от Марица и новият клуб Марица 2022 . В последните 8 сезона Марица е цялостен хегемон в женския ни волейбол, записвайки 8 следващи шампионски трофеи и през този сезон още веднъж е любимец за трофея.

Ето и всички пловдивски тимове във футбола, волейбола и баскетбола през сезон 2022-2023:

Елита:

Футбол мъже: Ботев и Локомотив

Футбол дами: Пълдин и ФК Енко

Баскетбол мъже: Академик

Баскетбол дами: Академик

Волейбол дами: Марица и Марица 2022

Втора дивизия:

Футбол мъже: Марица

Баскетбол мъже: Локомотив, Академик 2, Пловдив мамбас, БК 3.6.9. 

Трета дивизия:

Футбол мъже: Спартак и Локомотив 2

Волейбол мъже: Виктория волей

Баскетбол мъже: Пловдив баскетбол

Четвърта дивизия:

Футбол мъже: ФК Пловдив 2015, Спартак 2

Пета дивизия:

Футбол мъже: Чавдар
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР