През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец

...
През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец
Коментари Харесай

Министърът на околната среда каза кадрувал ли е Алексей Петров при съставянето на правителството

" През последните два месеца обиколих Черноморието от Дуранкулак до Синеморец два пъти. Не просто го пропътувах, а минах през всеки плаж. Във всеки един миг, в който имах опция, влизах вътре. Черноморието постоянно ми се е коствало отлично. Обичам да плавам “.

Това сподели пред bTV  министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

" Ние вършим инспекции непрестанно. Проверяваме замърсявания, свързани с околната среда. В множеството случаи са положителни пробите. При неконтролируемо изтичане на отходни води се постановат наказания. Поел съм ангажимент не просто за по-високи, а за по-адекватни наказания, които да дават отговор значително на съответното нарушаване “, уточни той.

" Цялата история след гърмежа на " Нова Каховка “ нямаше потребност от терзания. Веднага стана ясно, че е доста малко евентуално някакво замърсяване да доближи до България. Паниката беше необяснима за нас. Морето е чисто като обща констатация “, изясни министърът.

Въглищните централи

" Имах среща с двата синдиката, с цел да обсъдим този въпрос. Ние сме вкарани в доста комплициран преговорен проблем. От една страна сме се договорили с Европейската комисия. От друга страна Народното събрание е задължило държавното управление да се отхвърли от договорните точки. Между тези две позиции ние би трябвало да лавираме и да открием някакъв път. Аз съм сигурен, че ще стигнем до решение, което ще отключи останалите средства по Плана за възобновяване и резистентност “, акцентира Юлиян Попов.

Властта и бизнеса

" Не съм се замислял дали ме изненада завръщането на Васил Божков. В един миг той несъмнено щеше да направи нещо. Върнал се е – добре пристигнал е. Министерство на вътрешните работи имаше информация, че ще се върне, а и той самичък го разгласи в обществените мрежи “, разяснява министърът.

" Алексей Петров сигурно не е взел участие при съставянето на държавното управление. Дълго време участвах в диалозите. Неговото име не се е споменавало. Никога не съм го виждал, нито съм го чувал. Няма по какъв начин да е взел участие в подобен кабинет. Той е формиран на напълно други правила “, безапелационен бе Юлиян Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР