През последните два дни властите в Украйна изпратиха към африканските

...
През последните два дни властите в Украйна изпратиха към африканските
Коментари Харесай

За 2 дни Украйна изпрати 136 000 тона храни на Африка

През последните два дни управляващите в Украйна изпратиха към африканските страни през " зърнения кулоар " шест кораба, натоварени със 136 000 тона селскостопански артикули .

Това обявиха от украинското министерство на аграрната политика и храните в Telegram, представени от " Укринформ ".

Вчера още един транспортен съд е отплавал към Етиопия като част от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации. Той е превозвал 30 000 тона пшеница. Според министерството, това е седмият транспортен съд , който е изпратен като част от тази стратегия.

Общо 220 000 тона пшеница, създадена в Украйна, е била изнесена в нуждаещите се страни като част от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации.

Петнадесет кораба, натоварени с 486 000 тона товар, са напуснали украинските пристанища през последните два дни. Украйна продължава да работи като световен поръчител за продоволствената сигурност, акцентират от министерството.

В продължение на три месеца от отварянето на " зърнения кулоар " общо 423 кораба, натоварени с 9,8 милиона тона селскостопански артикули (зърно, маслодайни семена и производни продукти), са напуснали украинските пристанища Одеса, Черноморск и Пивдени.

Общо 2,9 милиона тона пшеница, създадена в Украйна, е изнесена през " зърнения кулоар ", в това число 772 000 тона за африканските страни (26,86%).

Припомняме, че във вторник Министерството на инфраструктурата на Украйна съобщи, че зърненият кулоар не е спирал работата си от " съветския демарш " и през това време 17 кораба са минали в двете направления.

В понеделник Украйна, Турция и Организацията на обединените народи (ООН) договориха проект за придвижване на 14 кораба в Черно море на 31 октомври в границите на зърнената договорка.

Русия разгласи, че е подготвена да резервира зърнената договорка при експлицитни гаранции от Украйна.

Президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган разискаха решението на Кремъл да спре присъединяване си в зърнената договорка, при която Украйна продължава да доставя храни до международните пазари по море, а Москва се съгласи да подсигурява сигурността им.

Путин е споделил, че " киевският режим с поддръжката на западни куратори е употребявал филантропичния кулоар, с цел да нанесе удари по инфраструктурата и корабите на съветския Черноморски флот в Севастопол ".

Украйна не удостоверява присъединяване си в офанзивите против военни кораби в Севастопол, осъществени през уикенда. Западните съдружници на Украйна също декларират, че всяка офанзива против корабите на Черноморския флот - който и да я е направил - е ориентирана извънредно против военни уреди, които, наред с други неща, се употребяват за обстрел на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР