През последните два дни остров Тайван пострада от две земетресения

...
През последните два дни остров Тайван пострада от две земетресения
Коментари Харесай

Двете големи земетресения в Тайван няма да засегне производството на чипове

През последните два дни остров Тайван пострада от две трусове с магнитуд от 5,9 до 6,8 по скалата на Рихтер. Епицентровете са ситуирани надлежно в източната и югоизточната част на острова и макар че в непосредствена непосредственост са разрушени мостове и пътища, инфраструктурата, обвързвана с производството на полупроводници, не е наранена. Местните предприятия могат да продължат производството си без спиране.

Главният финансов шеф на UMC Читунг Лиу съобщи, че някои от индустриалните линии на компанията са били автоматизирано спрени при труса, само че тази заран към този момент са се върнали към естествена работа. По предписание сходни произшествия могат да създадат някои от модифицираните артикули негодни за приложимост, само че до момента производителите не бързаха да оповестяват за вредите.

-->

Според Министерството на стопанската система на Тайван главните софтуерни паркове в Синджу, Тайчунг и Тайнан не са били изключително наранени. Водоснабдяването и електроснабдяването на съответните индустриални уреди също не бяха прекратени, което е от решаващо значение за поддържането на непрекъснати интервенции. TSMC, Micron Taiwan, Siliconware и AUO не оповестяват за вреди от земетресенията. След опустошителното злополучие през 1999 година тайванските управляващи постановиха специфични условия към строящите се на острова уреди да устоят на трусове с магнитуд до 6 по скалата на Рихтер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР