През последните дни украинският граничен град Харков беше разтърсен от

...
През последните дни украинският граничен град Харков беше разтърсен от
Коментари Харесай

Украинските въоръжени сили не могат да издържат на атаките на руските планиращи бомби

През последните дни украинският граничен град Харков беше разтресен от съветски бомбардировки. Въпреки че жителите му са привикнали с това през две години война, разполагането на новаторско оръжие трансформира Харков в още по-опасно място. Ръководителят на районната полиция означи, че Русия може да е употребила нов вид плъзгаща се бомба при нападението, което той разказа като „ летяща бомба “, представляваща „ нещо сред управляема авиационна бомба… и ракета “.

Това надали ще е последният път, когато Харков се оказва нападнат.

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия събира сили, с цел да стартира пролетна атака в края на май или юни. Харков наподобява е главната цел за сходно нахлуване. Миналия месец самостоятелното съветско издание Verstka цитира представители на Кремъл, които споделят, че Москва възнамерява да приложи „ пълзяща готовност “, целяща да обезпечи 300 000 бойци, преди да обкръжи и обсади Харков.

Миналата седмица главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски призна, че те се готвят да укрепят защитата на Харков и предизвести, че всеки опит за завладяване на втория град на Украйна ще се окаже „ съдбовен “ за Москва.

Доверието на Сирски в укрепленията на Украйна може да е несвоевременно, защото построяването на отбраните, нужни за задържане на съветско нахлуване, е обезпокоително постепенно. Финансирането за разширение и подсилване на такава отбрана не беше предоставено до януари и работата стартира едвам на 1 март. Докато Украйна има за цел да построи три линии от укрепления на 2000 км до края на пролетта, не престават опасенията по отношение на нежните материали, бавния ритъм на строителство и дефицита на хора и мини, нужни за отбраната им. Киев би трябвало да вземе тези въпроси съществено – непревземаемите отбранителни линии на Русия й разрешиха да устои на контранастъплението на Украйна предходната година.

Недостатъците на личната й отбрана не са единственият проблем,

който изтезава украинските военни командири. Докато Киев страда от фронтовото влияние на дефицита на оръжие и забавянето на доставките на американско оръжие, Русия се възползва от разполагането на високоефективни планиращи бомби – стандартни бомби, снабдени с крила и система за ориентиране.
Въпреки че Русия стартира да ги употребява предходната година, производството неотдавна беше увеличено. Те се оказаха решаващи за февруарската победа на Москва в донецкия град Авдеевка, където украинските войски рапортуваха, че 60-80 дневно са били хвърляни и даже употребявани за удари на бягащи бойци. Унищожавайки многоетажни здания с един удар, планиращите бомби са сложни за събаряне и са способни да опустошат освен пейзажа на Украйна, само че и нейния морал; с опитни бойци, оплакващи се от повръщане, разтърсване и травми, породени от такова мощно стремително оръжие.
Тези бомби евентуално ще се окажат основен съставен елемент на идното нахлуване на Русия – украинският външен министър Дмитро Кулеба означи предходната седмица, че сега те образуват „ главното преимущество на Русия на бойното поле “ и че Русия е хвърлила 700 такива бомби върху Украйна сред 18 и 24 март.

Източник: UnHerd /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР