През последните дни сирийските власти са евакуирали техниката и военнослужещите

...
През последните дни сирийските власти са евакуирали техниката и военнослужещите
Коментари Харесай

Ударените обекти в Сирия са били евакуирани преди няколко дни

През последните дни сирийските управляващи са евакуирали техниката и военнослужещите от обектите, които през днешния ден бяха ударени от Съединени американски щати, Англия и Русия, оповестиха телевизия " Ал Арабия " и почитан представител на районен съюз, който поддържа сирийския президент Башар Асад, предадоха Ройтерс и ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
Сирийската държавна организация САНА съобщи, че сирийската противовъздушна защита е прехванала всички ракети, изстреляни по цели в провинция Хомс. Летището на Дамаск не е било измежду задачите на западните удари. Според САНА главните цели на въздушните удари са били обекти в покрайнини на Дамаск и позиции на Противовъздушна отбрана.

В Дамаск е отчасти нарушено електроподаването, заяви панарабската телевизия " Ал Маядин ", съгласно която " сирийската Противовъздушна отбрана е поразила забележителен брой от изстреляните по столицата ракети ".

Телевизия " Ал Джазира " заяви, че западните въздушни удари по Сирия са били ориентирани по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на Противовъздушна отбрана в региона на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за особено предопределение и 105-а бригада на Републиканската армия.

Според малкия екран са ударени общо девет цели в Дамаск, негови покрайнини и други региони на Сирия.

Държавната организация САНА отхвърли тази информация и съобщи, че " враждебните медии се пробват да преувеличат мащабите на тристранната експанзия, която е крещящо нарушаване на интернационалното право и е наказана на неуспех ", съобщи Франс прес.

В западните удари по Сирия с изключение на изстреляни от кораби ракети са взели участие и самолети, което е сложило в заплаха водачите поради сирийските и съветските противовъздушни системи, съобщи поискал анонимност американски формален представител.

Според други представители на американската администрация в ударите са употребявани разнообразни типове муниции, в това число крилати ракети " Томахок ".

Според телевизия " Ал Маядин " западните бойни самолети са изхвърчали от базата на водената от Съединени американски щати коалиция в Ел Удейд в Катар.

Си Ен Ен, цитирайки военни източници, заяви, че при ударите е употребен минимум един транспортен съд в Червено море, както и бомбардировачи Б-1.
Още по тематиката Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР