През последните дни обстрелът от украинските сили в района е

...
През последните дни обстрелът от украинските сили в района е
Коментари Харесай

Обявиха евакуация на 70 000 души в Запорожие в очакване на украинската армия

През последните дни обстрелът от украинските сили в региона е станал по-интензивен, съобщи Ройтерс. От друга страна има догатки, че предстоящата украинска пролетна контраатака ще стартира в Запорожка област, 80% от която е под съветски надзор, отбелязва осведомителната организация.

" През последните няколко дни съперникът ускори обстрелите против обитаеми пунктове, ситуирани в непосредствена непосредственост до линиите на бойно прикосновение. Във връзка с това взех решение да изведа от обсега на вражеския обстрел децата с родителите им, възрастните хора, инвалидите и пациентите на лечебните заведения и първоначално да ги преместя по-навътре в региона ", съобщи губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите му това е краткотрайно решение, което се отнася до жителите на общо 18 обитаеми места.

Андрей Козенко, който е заместител на Балицки, добави, че ще бъдат евакуирани към 70 000 души. Той сподели още, че евакуацията ще се извърши на доброволни начала и че децата ще продължат да посещават образователни занятия в териториите, в които бъдат преместени. Осигурени са и кревати в стационари за евакуираните лежащоболни.

Всички органи на властта в Запорожска област работят обикновено, увери Козенко и акцентира, че няма мотив за суматоха. " Няма изключителна обстановка, вършим всичко съгласно авансово създадения проект. Решението беше взето през днешния ден, само че ние бяхме готови и прилагаме тези ограничения ", уточни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР