През последните десет години бизнесът на Христо Ковачки се е

...
През последните десет години бизнесът на Христо Ковачки се е
Коментари Харесай

В какво се превърна империята на Христо Ковачки

През последните 10 години бизнесът на Христо Ковачки се е трансформирал доста въпреки и да остава в областта на енергетиката - освободени са над 5200 служащи, огромна част от въгледобивните мини са затворени или са с извънредно понижен потенциал, няма ги и магазините " Европа ", с по-малко хора работят и топлофикациите в Сливен, Перник, Бургас, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово и Русе. Това написа в последния си брой седмичният " Капитал ".

Изданието показва, че предприемачът остава с огромно въздействие, защото е съумял да се трансформира в най-големия състезател на пазара на електрическа енергия в страната. Чрез търговците на ток " Гранд енерджи дистрибюшън " и " Юропиан трейд оф енерджи " той осъществя продажби за съвсем 600 млн. лева, като е главен снабдител на компании като БДЖ и столичното метро, а също по този начин и на институции като Министерския съвет, Народното събрание и даже пандизите.

С няколко нови компании Ковачки е съумял да провежда и търговията с енергоносители, които употребяват за активността си топлофикациите и електроцентралите Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и " Брикел ".

Разместване има и при присъединяване на Ковачки във финансовия бранш - той към този момент не е част от Общинска банка. За сметка на това обаче през годините е съумял да усили над 10 пъти активите, които ръководят ОЗК и ПОД " Топлина ".

Проверка на вестника демонстрира, че " Топлофикация - София " се е отказала от опцията да продава сама електрическата енергия си на борсата и е трансферирала тази активност към обвързваното с Ковачки " Гранд енерджи дистрибюшън ".

Всички централи, свързани с него, към този момент употребяват или се готвят да употребяват вместо въглища RDF и биомаса. " По типичния за централите на Ковачки метод всичко това се случва бързо, непрозрачно и оставя прекалено много подозрения. Тъй като процедурите по утвърждение на плановете минават по бързата писта, остава неразбираемо главното: какво тъкмо се гори и какво излиза през комините на централите ", показва изданието и поддържа това с съответни образци.

Всичко по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР