През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно,

...
През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно,
Коментари Харесай

Денков отчете последните 8 месеца: България се отлепи от корупционното дъно

През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. Това съобщи министър председателят при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет. 

Денков заяви, че държавното управление ще утвърди меморандум за съдействие с Асоциация " Прозрачност без граници ". По думите му този документ е продължение на главната линия в управническа стратегия на държавното управление – противодействието на корупцията. " Ще ни даде опция да придвижи ноу-хау и практическия документ за положително ръководство, системи за оценка на качеството и за бистрота при работа с публични запаси ", добави той.

Според премиера изкуствени кавги се пробват да заглушат фактът, че през последните 8 месеца България се е отлепила от корупционното дъно, което населява през годините на Прехода.

„ Много ползи на недосегаемите от закона бяха наранени от прекъснатите корупционни схеми и ограниченията за бистрота на обществените разходи. Това е причина за непрекъснатите офанзиви към кабинета и към част от неуместните министри, които се ускориха с приближаване на ротацията “, счита Денков. 

Той даде образци с ДКК, Капиан Андреево и Пловдивския панаир, които дефинира като „ антикорупционни победи “ на ръководството на това държавно управление, които, съгласно него, са се случили макар насрещна опозиция. 

„ Всичко това се случи, тъй като в ръководството има основна смяната, даже и рамкирана в „ сглобка “, счита той.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР