През последните 50 години нивото на държавния дълг в много

...
През последните 50 години нивото на държавния дълг в много
Коментари Харесай

МВФ: Държавният дълг в света е достигнал рекордни стойности за последния половин век

През последните 50 години равнището на държавния дълг в доста страни по света се е нараснало до рекордни равнища. Това събитие е сериозен проблем за световната стопанска система, споделя Антонио Спилимберго, заместник-директор на изследователския отдел на Международния валутен фонд (МВФ), представен от Прайм.

Друго предизвикателство за международната общественост е повишаването на бедността. Ключът към решаването на този проблем, както обяснява Спилимберго, може да бъде увеличението на обществените разноски от управляващите на редица страни.

Той добави още, че сега най-уязвимите пластове от популацията в доста страни са изправени пред спомагателни провокации. Говорим, наред с други неща, за демографски, финансови и климатични компликации. На този декор управляващите на редица страни би трябвало да обезпечат на тези жители нужната обществена поддръжка.

Съединените щати, по-специално, са изправени пред казуса с възходящия държавен дълг. В началото на февруари Конгресът на Съединени американски щати предвижда, че държавните отговорности могат да доближат рекордните 116 % от Брутният вътрешен продукт до края на 2034 година

В края...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР