През последните 20 дни са регистрирани 4 нападения над лекарски

...
През последните 20 дни са регистрирани 4 нападения над лекарски
Коментари Харесай

Спешни лекари плачат в ефир от безчинствата на ромите, искат защита от неспиращата агресия в махалите

През последните 20 дни са регистрирани 4 набези над лекарски екипи в Спешна помощ. 33% от лекарите в незабавна помощ са били или очевидци или обект на принуждение, демонстрира изследване. Въпреки това медиците оказват помощ. „ Въпреки насилието сътрудниците оказват помощ. Правим го с обич, само че не знам до по кое време, както и докога ще имаме търпението да го вършим. Ние работим непрестанно в експанзия “. Това сподели Десислава Кателиева, ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавната помощ във връзка зачестилите набези в ромските махали против медиците от колите за спешна помощ.

„ Държавата би трябвало да предприеме доста незабавни ограничения за отбрана на екипите, които оказват незабавна помощ. Трябва да има доста близка връзка сред полицията и незабавните екипи “, безапелационна беше Екатерина Станчева, ръководител на Сдружение „ Етика в медицината “.

По думите на лекарите, рискът за екипите няма по какъв начин да се реши. „ Сигналите се препредават от тел. 112. Няма по какъв начин да се реши риска, в случай че не сме предизвестени авансово. Колежката ми е попаднала при една пиянска компания, въоръжена единствено с чантата си и бялата си престилка “, показа по bTV Кателиева.

„ Във всички случаи би трябвало да засилим своите ограничения като общество против експанзията. Трябва да почитаме лекарите си с чест “, прикани Станчева.

„ Агресията против нас ескалира “, призна доктор Кателиева. „ Ние отиваме на сляпо, не знаем дали се касае за животозастрашаваща обстановка. Остава въпросът дали страната ще ни отбрани, с цел да ни подтиква да останем в системата “, питат се от сектора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР