През последните 2 години сме в две войни, които са

...
През последните 2 години сме в две войни, които са
Коментари Харесай

Мира Радева: Демократичните държави са съучастници на войната

През последните 2 години сме в две войни, които са покрай нас. И двете са войни против демократичните правила. Демокрацията споделя, че проблемите се вземат решение с говорене. Срещу това излиза силов водач като Путин, който постанова война. Демократичните страни са прнудени да инвестрат във война, т.е. те са съучастници на войната. Това мнение изрази в изявление за " Лице в лице " социологът Мира Радева. 

" Демокрацията сякаш няма средства против тези силови водачи ", добави тя. 

Според нея, никоя от политическите сили няма интерес от нови избори и най-логично наподобява държавно управление да бъде формирано. 

Мира Радева е на мнение, че даже и президентът Румен Радев да сътвори своя партия, то тя би било позционирана в политическия набор център-ляво, където конкуренцията е сериозна. 

" Негласуващите са отвратени от политическото тресавище, от чувството, че сме в много обречена и безиходна обстановка ", разяснява още социологът. 

Политологът Слави Василев предвижда, че кабинет въпреки всичко ще бъде формиран. Според него няма индикации, че Румен Радев ще оглави личен политически план. Поне не и в напълно скоро време.

" Българското политическо меню изисква да има опция на това ръководство ", добави Василев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР