През последните 10 години представителната демокрация, при която по правило

...
През последните 10 години представителната демокрация, при която по правило
Коментари Харесай

Хората не получиха предложения, за които масово да гласуват през 2021 г.

През последните 10 години представителната народна власт, при която по предписание решенията се взимат от болшинството, е в тежка рецесия. Сега с помощта на новите технологии и глобализма, управническите решение все по-често се взимат от малцинството. Рекордно ниската изборна интензивност при последните избори ясно демонстрира, че и у нас тази наклонност е в действие, споделя Татяна Буруджиева. Според нея, по-голямата част от българите не гласоподават, тъй като желаят да видят други оферти, които обаче не получават. Обществото в този момент е изправено пред огромния спор, каква народна власт в действителност желаеме в България, заключава политологът.

В разбор на трендовете в българския политически живот през 2021 година, Буруджиева означи " ИТН " и " Продължаваме промяната " като типични образци за партии, които се управляват от мениджъри, а не от политически водачи. В мениджърските партии на политически постове застават хора, които са назначени, споделя Буруджиева и напомня, че въпросът е кой стои зад мениджърския екип.

Според политологът изборите 2 в 1 са посочили, че Движение за права и свободи е единствената партия в България, която е в отлична политическа кондиция, добре проведена и структурирана и единна зад общи дела. Друга партия, за която също би могло да се каже, че действа добре е " Възраждане ", споделя Буруджиева. Според нея партията се развива като по учебник. Политологът припомня, че партия се основава преди и се потвърждава по време на локални избори. Точно това е пътят извървян от " Възраждане ", която стартира като районна партийна организация, минава през локални избори, след които излиза наяве, че тя ще се намеси и в националния политически развой.
Как си обяснявате възхода на групировка, наречена от основателите си политически план, без членски актив и структури по места, и която разгласи осъществяване на леви политики с десни принадлежности? Съвпадение ли е лидерската рецесия в Българска социалистическа партия и Демократична България със сриването на доверието на гласоподавателите към тях в края на годината? Защо никой в ГЕРБ не слага въпроса кой носи отговорност за изпадането на партията от властта? Коя е заварката, която държи партиите от четворната коалиция в едно цяло?
Отговорите на Татяна Буруджиева, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка:

Татяна Буруджиева е доцент по политически и лекар на философските науки. Преподава политология в няколко български университета, измежду които СУ " Св. Климент Охридски " и Нов български университет. Завършила е СУ и е специализирала политически връзки и политически мениджмънт във Франция и Белгия. Била е депутат от Българска социалистическа партия в 42-рото Народно заседание, както и шеф на кабинета на ръководителя на Българска социалистическа партия Сергей Станишев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР