През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа

...
През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа
Коментари Харесай

Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем

През последните 1-2 години понижиха трайно, не мога да кажа каква е повода, разгласи шефът на Районния съд

Трайно са намалели наказателните каузи, свързани с мигранти, в Районен съд-Царево . Това установи новият ръководител на съда Минчо Танев . Припомняме, че във вторник той от Съдийската гилдия (СК) на Висшия правосъден съвет за титулярен началник на институцията. От септември до момента Танев бе изпълняващ функционалностите след гибелта на Мария Москова, която бе ръководител на съда през последните години.

На чуването му дама – член на Семеен кодекс , го попита: „ Във връзка с миграционния поток през последните години има ли някаква смяна в постъпленията на сходни каузи , както във връзка нелегално прекосяване на границата от мигранти, по този начин и във връзка контрабандата на мигранти. По тези два текста от Наказателния кодекс вие бяхте заляти с такива каузи . Какво бихте споделил в този момент, към този миг? Каква е обстановката, каква е картината на постъпленията по този тип наказателни каузи и по какъв начин се оправя съдът с този проблем все още? “

Минчо Танев изясни, че фактически преди няколко години в Районния съд в град Царево имало извънредно доста каузи , свързани с мигранти - дневно стигали до 30-40.

„ През последните 1-2 години трайно се следи наклонност тези каузи да понижават. Каква е повода за това - аз персонално не мога да кажа. Може би – по-добрата защита на границата, която се реализира към този момент както от Гранична полиция, от Жандармерия, има интернационално показани организации, които също реализират надзор върху границата. Но наклонността е, че тези каузи понижиха трайно. Наистина към този момент не мога да кажа, че има мощно повишен брой на такива каузи. Докога ще се резервира тази наклонност обаче никой не може да каже “ , съобщи още шефът на РС-Царево.

Международното състояние се изменяло всеки ден и едно вероятно утежняване на връзките сред Турция и Европейския съюз би довело, съгласно Танев, до нов „ голям мигрантски напън и още веднъж увеличение на броя каузи в тази тенденция “.

„ Както когато беше мощният напън от тези каузи, сме се справяли в съда, по този начин считам, че ще се оправим и за в бъдеще “, уточни обаче той за хипотетична обстановка, обвързвана с растеж на този вид процеси.

„ Минал съм по този път, видял съм по какъв начин би трябвало да се сътвори организацията и в случай че нещо такова се случи, смятам, че ще мога да основа вярната организация... “, увери Минчо Танев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР