През последната седмица постъпилите средства от наложени наказания по Закона

...
През последната седмица постъпилите средства от наложени наказания по Закона
Коментари Харесай

МВР: Над 3 млн. лева са събрани от глоби през последната седмица

През последната седмица постъпилите средства от наложени санкции по Закона за придвижване по пътищата са 3 168 293,18 лв.. Това демонстрират систематизираните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата за интервала от 16 до 22 февруари, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За същия интервал на предходната година постъпилата сума е 2 292 572,81 лева

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на моторни транспортни средства (МПС) от неправоспособни водачи.

В профилираната интервенция са тествани 81 931 МПС.

В рамките на миналата седмица са открити 216 души, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на опиати са засечени да карат 68 водачи, 26 са отказали да бъдат тествани.

През миналото денонощие на територията на страната са регистрирани 15 произшествия, при които 18 души са потърпевши. Загинали през вчерашния ден при пътни произшествия няма. В София са станали 24 леки пътнотранспортни катастрофи, при които няма жертви или потърпевши.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР