През последната седмица нито руските, нито украинските сили са завзели

...
През последната седмица нито руските, нито украинските сили са завзели
Коментари Харесай

Лондон: И руските, и украинските сили буксуват на фронта

През последната седмица нито съветските, нито украинските сили са завзели забележителна територия. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че макар напредъка в края на декември 2023 година при завладяването на Маринка, Русия не е съумяла да се възползва и да настъпи нито на запад към Куракхово, нито на юг към Новомихайловка.

Британското разузнаване показва, че обкръжаването на Авдеевка евентуално остава основната линия на напъните на Москва. Въпреки това, към днешна дата Русия е постигнала доста лимитирани териториални придобивки против забележителна цена както на материални средства, по този начин и на персонален състав.

Северният град Степовое остава под украински надзор, който обезпечава достъп до маршрута за доставки на Авдеевка. Руски опити да изолират града са малко евентуални най-малко през идната седмица, съгласно английското МО.

Отчита се, че украинските морски пехотинци не престават да поддържат плацдарма си при Кринки на макар съветските опити да ги изтласкат. Много евентуално те ще продължат да се борят за тази територия през идната седмица.
 Украйна заяви за трима убити съветски бойци до Авдеевка
Украйна заяви за трима убити съветски бойци до Авдеевка

Това станало при обезвреждане на бойна група на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР