През последната година – болници, аптеки, технологични компании, най-големите хотели

...
През последната година – болници, аптеки, технологични компании, най-големите хотели
Коментари Харесай

Разследващите киберсигурност се притесняват, че атаките с рансъмуер може да се влошат, тъй като младите западни хакери работят с руснаци

През последната година – лечебни заведения, аптеки, софтуерни компании, най-големите хотели и казина в Лас Вегас бяха парализирани от офанзиви с „ рансъмуер “, в които хакери проникват в корпоративна мрежа, криптират или заключват сериозни файлове и ги държат като заложници, до момента в който не бъде заплатен откуп. Това е закононарушение, което всяка година става все по-скъпо и разрушително. Сега откривателите на киберсигурността се притесняват, че ще се утежни с появяването на дръзка група от млади незаконни хакери от Съединени американски щати, Обединеното кралство и Канада, която ФБР назовава Разпръснат паяк. По-притеснителното е, че те са се обединили с най-известната тайфа за рансъмуер в Русия.

Миналия септември една от най-пагубните офанзиви с рансъмуер в историята беше отприщена против MGM Resorts – струвайки на хотелския и казино колос повече от 100 милиона $. Това прекъсна интервенциите в дузина от най-известните игрални дворци на улица Лас Вегас: MGM Grand, Aria, Mandalay Bay, New York-New York, Bellagio.

Антъни Кърти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР