През почивните дни температурите у нас бяха по-високи от обичайните

...
През почивните дни температурите у нас бяха по-високи от обичайните
Коментари Харесай

До часове посрещаме първия сняг

През почивните дни температурите у нас бяха по-високи от нормалните за първата половина на декември.

" Ние към този момент усетихме внезапна смяна в температурите. Още във вчерашния ден усетихме по какъв начин нахлуването на по-студен въздух намали внезапно температурите, докато предходните дни се радвахме на пролетни стойности. Новата седмица стартира със студена поръчка, превалявания, още през днешния ден от северозапад ще имаме още по-ниски температури ", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на " България заран ".

А в нощта против вторник се чакат и превалявания от сняг.

" Те ще обзет първо Северозападна България, Централна и в североизточните региони. В началото ще се образува тънка снежна завивка. По-интензивни ще бъдат преваляванията в Предбалкана и по-високите елементи. Седмицата се обрисува да бъде по-дъждовна и с по-ниски температури, изключително в сряда. Тогава температурите ще са сред 1 и градуса ", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На някои места се чака те да паднат до минус 5, минус 6 градуса.

" Още в четвъртък ще претърпим поврат и температурите ще стартират да се покачват. Още при започване на декември той даде поръчка, че ще бъде много динамичен. Не е нещо, което да е нетипично и да не сме го планували. По-високите температури се дължат на топлия въздух, който нахлува от Сахара. В източните и южните региони в края на седмицата ще има по-интензивни превалявания ", акцентира синоптикът.

Над Балканите също се чака мъгливо време и ниски температури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР