"През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще

...
"През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще
Коментари Харесай

Синоптик: Истинската пролет ще настъпи след 25 март

"През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще се следят и през почивните дни, изключително в Западна България. Минималните температури ще падат до -10, -11, а оптималните ще се движат в границите на 1 до 5-6 градуса. Това са си януарски температури ", уточни синоптикът Петър Янков по Bulgaria ON AIR.
По думите му, макар ниските температури пролетта дава сериозна поръчка за себе си.
"На Балканите ще бъде по-студено, а в Централна Европа температурите ще бъдат по-високи. София ще бъде най-студената балканска столица с температури от порядъка на 1 до 3 градуса през почивните дни ", съобщи синоптикът.
Той уточни, че в неделя ще има повече слънце и ще бъде по-подходящият ден за туристите, които ще желаят да се приближат до планината, само че би трябвало да внимават с оборудването, тъй като ще има лавинна заплаха.
"Чувствителното стопляне стартира в сряда. Температурите от 3 до 9 градуса ще се повишат до 11-17 градуса. Астрономическата пролет ще настъпи с превалявания. Ще има едно захлаждане, което ще ни наведе на мисълта, че пролетта малко ще се забави ", сподели още Петър Янков.
"Истинската пролет ще настъпи след 25 март ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР