През първите си седем месеца на власт френският президент Еманюел

...
През първите си седем месеца на власт френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Френските консерватори избраха нов лидер с надеждата да върне влиянието им

През първите си седем месеца на власт френският президент Еманюел Макрон срещна слаба съпротива. Но в неделя в миналото преобладаващите републиканци, които сега са най-голямата опозиционна партия в Народното събрание, избраха нов водач с вярата той да възвърне въздействието им, написа " Ройтерс ".

Новият упорит лидер на консерваторите, 42-годишният Лоран Вокие, е ослепителен критик на 39-годишния президент центрист, който съгласно него се е отдалечил от по-бедните елементи на страната, слаб е във връзка с сигурността и прекалено много поддържа засилената европейска интеграция.

Вокие желае партията да възвърне въздействието си след месеците вътрешно разделяне, последвали неуспеха на президентските избори.

" Днес десницата се завърна! ", сподели той пред поддръжниците си. " Франция се потребност е от десницата, тъй като президентът на Републиката (Макрон) е въздържан против престъпността... и не е задоволително корав против радикалния ислям ", акцентира Вокие, който желае републиканците да завият още по-надясно.

Той победи съперниците си и със 74.64 % от гласовете и завоюва още на първи тур вътрешнопартийните избори. В тях взеха присъединяване 99 597 души, което е 42 % от членовете на партията.

Вокие се афишира за бранител на дребните градове и селските райони във Франция, с които по думите му Макрон няма никаква връзка.

 Френските консерватори избраха нов водач с вярата да върне въздействието им
© Reuters

Макар да съществуват малко политически паралели сред двамата, Вокие и Макрон в действителност имат някои общи черти, отбелязва " Ройтерс ". Те са по-млади, в сравнение с е всекидневно за френските политически водачи, приключили са едни от най-елитните учебни заведения в страната и дават обещание да раздрусат политическата върхушка.

Някои министри от лагера на Макрон предизвестиха да не се подценява опасността от Вокие.

" Трябва да бъдем доста внимателни, тъй като той е доста надарен, доста мощен и няма нещо, което да не направи. Той ще откри една яростна десница ", разяснява бюджетният министър и някогашен член на републиканците Жералд Дарманин.

Основните провокации пред Вокие обаче може да дойдат от вътрешната страна. Той наследява една партия, разграничена както за метода към Макрон по този начин и за икономическата политика. Според социологическите изследвания Вокие не е изключително известен измежду гласоподавателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР