През първите дни от месеца, в периода 1 до 3

...
През първите дни от месеца, в периода 1 до 3
Коментари Харесай

Февруари започва със студ и сняг, около 10 -15 ще е топло с градуси до 15°

През първите дни от месеца, в интервала 1 до 3 февруари ще вали сняг, с нова снежна завивка до 5,8 см, като най-слаби ще бъдат снеговалежите в северозападните региони. Температурите ще бъдат близки до нулата. Ще последват няколко дни,4 до 6 февруари, през които ще има повече слънчеви часове и дневни температури достигаще до 10 градуса. Повече ще бъдат облаците в низините и равнините, където заран мъглите ще са постоянно събитие. Около 7, 8 февруари ще превали още веднъж сняг и за малко на 9 и 10 февруари ще се затопли по-чувствително и тогава тук-там дневните температури ще доближават до 15 градусовата температурна преграда, предвижда синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков пред "Труд ".

Второто деседневие ще стартира с интензивни снеговалежи в интервала 11 до 13 февруари, със струпване на сняг до 10,15 см. От 14 до 17 февруари ще бъде студено и мразовито - с ниски утринни температури, под минус 15 градуса и негативни дневни температури.

На 17 и 19 се чакат слаби снеговалежи и последователно ще се затопли.

Динамизиране на времето се чака в началота на третото десетдневие, от 21 до 22, когато ще вали влажен сняг, основно в южните региони и от 23 до 24 в северозападните региони, с условия за поледици по пътните настилки, заради предстоящите смесени превалявания - от дъжд и сняг. През идващите дни до края ня месеца ще се затопля. От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна поръчка за своето настъпване с доста слънце и топло време с показания на термометрите до 25,26 градуса.

Като цяло за Балканите се чака междинните температури през Февруари ще бъдат близки до нормалните като климатична норма - междинни минимални за обитаемоте места: от минус 5 до 0 градуса и междинни оптимални от 4 до 9 градуса. Във валежно отношение - дните с дъжд ще бъдат повече от естественото, като повече ще вали в южните региони от страната.

Месецът ще стартира с усилена геомагнитна интензивност, която ще се задържи с високи равнища до 5 февруари и последователно ще отслабва. Земното магнитно поле ще се успокои.

В интервала от 10 до 13 и от 20 до 25 февруари се чака краткотрайно нараснал интензитет. Усилване на геомагнитното поле ще има на 12 февруари и към 25-и, с условия за слаби геомагнитни стихии на Балканите.

До края на месеца геомагнитната интензивност ще бъде със слаба активност. На ширините на Балканите не се чакат геомагнитни стихии.

С увеличението на деня през новия месец се появяват и първите плахи опити на пролетта. Бързите стопляния дружно с южните ветрове водят до интензивно снеготопене. Най-високите измерени температури през февруари, които са измервани нас, са сред 19 и 24 градуса. Най-топло е било в Пловдив и Кнежа - 26 градуса.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР