През октомври 2022 г. средната офертна цена за испански имот

...
През октомври 2022 г. средната офертна цена за испански имот
Коментари Харесай

Рекорд! Какво става на пазара за имоти

През октомври 2022 година междинната офертна цена за испански парцел се увеличи до 2011 EUR/кв.м – най-високата стойност от месец май 2012 година, защото купувачите бързат да завършват покупко-продажбите си, преди лихвите по ипотечните заеми да се повишат още повече.

Цените са се повишили с 6,3% по отношение на същия месец на миналата година. Това е най-голямото годишно нарастване от април 2019 година, съгласно данни, оповестени от уеб страницата за недвижими парцели Fotocasa. „ Изминаха 3.5 години, откогато сме очевидци на толкоз доста нарастване по отношение на предходната година “, споделя Мария Матос, шеф на проучванията във Fotocasa.
-->
„ Това е отражение на все по-свиващото се предложение и прибързаното потребителско търсене, което се пробва да избегне внезапното повишение на лихвите през втората половина на годината. “

Броят на продажбата на жилища през октомври се е нараснал със 7,8% по отношение на миналата година, до момента в който броят на ипотечните заеми за покупка на жилище се е нараснал с 13% по отношение на миналата година, демонстрират данни, оповестени в настрана известие на Генералния съвет на Нотариусите демонстрираха.

Тези трендове се виждат и на имотния пазар у нас, като цените към този момент граничат с нереалното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР