През октомври 2018 г. кметът на община Божурище лично внесъл

...
През октомври 2018 г. кметът на община Божурище лично внесъл
Коментари Харесай

Кметът на Божурище със заем от 1 милион лева

През октомври 2018 година кметът на община Божурище персонално внесъл в общинския съвет предложение за продажба на 4 парцела, посредством търг с скрито наддаване, написа novini.bg.

Това оповестиха по време на брифинг от прокуратурата във връзка с следствието и ареста на кмета на Божурище Георги Димов.
Имотите се  намират в землището на село Гурмазово.

От прокуратурата обявиха, че доста жители от община Божурище почнали да ревизират в уеб страницата на общината по какъв начин могат да подадат документи за търга.
Те се свързали с ръководителя на общинския съвет и го уведомили, че на уеб страницата на общината се появила публикация с нужните документи. Срокът за подаването им, обаче, изтичал още същия ден.

Това довело до неспособност искащите да подадат документи.

В хода на досъдебното произвеждане е открито, че зам.-кметът и шеф отдел " Общински парцели " са подписали протоколи, залепили разгласи, с цел да ги виждат жителите, само че такива разгласи въобще не са оставени на таблата.
Кметът е теглил заем от банка в размер на 1 милион лв., годишната му заплата е 22 000 лева, оповестиха от прокуратурата. Той имал и взет на лизинг автомобил.

Кметът е  арестуван за 72 часа, по отношение на него ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение и ще бъде поискано премахване от служба. На кмета ще бъде повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване.

Отстраняване от служба ще бъде поискано и за зам.- кметът на общината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР