През октомри 2023 година присъединяването на България и съседната ни

...
През октомри 2023 година присъединяването на България и съседната ни
Коментари Харесай

Николай Денков: Присъединяването към Шенген- реалистично

През октомри 2023 година присъединението на България и прилежащата ни Румъния  в Шенген остава реалистичнo, съобщи министър-председателят Николай Денков, който е на посещаване в Букурещ и се срещна румънския си сътрудник Марчел Чолаку.

" Изобщо не преглеждаме други възможности на Шенген, а обсъждаме по какъв начин да си свършим работата по най-хубавия метод, с цел да убедим другите, че би трябвало да бъдем част от Шенген. Няма причина и за самата Европа да ни държи надалеч от Шенген.
-->
Това, което и двете страни вършим, е да успеем да осъществим безусловно всички условия, сложени по друг метод - дали по защита на границата или промени в законодателството, с цел да сме сигурни, че всяка друга рецензия би била неоснователна.

От друга страна, знаете, че ние от дълго време сме изпълнили условията и по тази причина имаме единодушието на Европейска комисия и Екологичен потенциал, само че по разпоредбите би трябвало утвърждението на Нидерлания и Австрия. Така че ние ще сме подготвени с всичко, само че би трябвало дейна информационна акция, с цел да убедим другите две страни, че за тях е потребно ние да сме в Шенген ", разяснява Денков.

Като част от тези старания са и работата против незаконния трафик у нас, която включва и огромни акции като тази, която стартира през вчерашния ден, разяснява министър председателят. Тези интервенции се реализират с поддръжката на Европол като органите на реда у нас получават информация и от други страни.

" Много е значимо вярно да се слага въпросът. Това, че сме хванали мигранти в България не е мотив против нас, а назад - демонстрира, че се борим редовно за това мигарнтите да не преминат през нас и да отидат в Австрия, тъй като в Австрия се интересуват от това какъв брой молби са подадени за леговище там ", разяснява Денков.

Министър-председателят даде детайлности и за желанието на държавното управление да изпрати остарели БТР-и в помощ на Украйна.

" Тези машини не са от контингента на Българската войска, закупени са през 80-те години и престояват в хранилища на Министерство на вътрешните работи. Никога не са употребени, даже и за учения с тях, просто стоят в складовете и от тази позиция са тежест на Министерство на вътрешните работи. Попитахме Зеленски дали биха ли им били от изгода, дадоха отговор " да " и ги приготвяме да ги изпратим ", сподели Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР