През нощта Въоръжените сили на Руската федерация са поразили с

...
През нощта Въоръжените сили на Руската федерация са поразили с
Коментари Харесай

Руснаците са поразили с високоточно оръжие летище край Киев

През нощта Въоръжените сили на Руската федерация са поразили с високоточно оръжие летището край село Пинчуки в Киевска област, предава ТАСС, като се базира на Министерството на защитата в Москва.

" Тази нощ Въоръжените сили на Руската федерация нападнаха летище покрай селището Пинчуки в Киевска област. Целта на удара беше реализирана ", цитира организацията думите на представителя на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков.

По думите на Конашенков, ударът е нанесен с високоточни оръжия с огромен обхват и с въздушно базиране, без да прецизира какви тъкмо.

Властите на Украйна приготвят нова вълна на готовност, оповестява в това време немският вестник Die Zeit, като се базира на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на страната Олексей Данилов. Той обаче увери, че мобилизацията няма да излезе отвън към този момент заложените параметри при започване на войната на 24 февруари 2022 година.

По думите на Данилов " мярката не е изключителна “. Мобилизацията тече от година и половина, като към този момент са минали няколко стадия.

" Не е нужно да вдигате звук към това, всичко върви по проекта, който имаме “, акцентира секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна пред локално радио.

Украйна разгласи военно състояние след началото на войната. Следователно всички мъже на възраст сред 18 и 60 години следва да отбиват военна работа и да могат да бъдат призовани – в случай че не са освободени от работа по здравословни или обществени аргументи. Точният брой на мобилизираните в Украйна досега не е прочут. Преди една година заместник-министърът на защитата Хана Маляр дефинира цифрата на " няколкостотин хиляди “, напомня изданието.

По-рано на конференция, на въпрос дали би трябвало да бъдат призовани повече новобранци предвид на огромните загуби на ВСУ, президентът на страната Володимир Зеленски разгласи, че военното управление упорства таман за това.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР