През нощта срещу вторник валежите ще продължат, в Източните Родопи

...
През нощта срещу вторник валежите ще продължат, в Източните Родопи
Коментари Харесай

Внимание: Опасно Време В 21 Области! Времето Рязко Се Разваля!

През нощта против вторник преваляванията ще продължат, в Източните Родопи ще са обилни. Жълт код е разгласен за територията съвсем на цялата страна. Без предизвестие за рискови феномени са единствено областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Варна и Бургас.

За останалите 21 области в страната е в действие предизвестие от втора степен за превалявания и гръмотевици. В тези региони през денонощието ще има превалявания, с гръмотевици и местни градушки.

Очакваните количества на преваляванията ще доближи до 20 л./кв.м. В областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян се чакат даже по-обилни превалявания, с количества до 25 л./кв.м, в обособени региони и повече. Валежите там ще продължат и през нощта против вторник и ще са обилни. В планините към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа слаб до сдържан западен вятър.

Максималната температура на височина 1200 м ще е към 24 градуса, на 2000 м - към 17 градуса. Над Черноморието към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са към 27-29 градуса, написа Блиц. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала. Във вторник на доста места в страната ще вали дъжд, съпроводен и от гръмотевични стихии.

Най-голяма е вероятността за интензивни феномени и обилни по количество превалявания тук-там в Северна България и източната част на Родопската област.

Ще има и градушки. Количествата на преваляванията ще надвишават 25-30 м/кв.м, в обособени региони на Родопите - над 50-60 л/кв.м. От север-северозапад в Източна България, по-късно и от североизток, ще проникне относително студен въздух.

Температурите ще се намалят, най-съществено във вторник, когато оптималните ще са сред 23 и 28 градуса. В сряда ще има и слънчеви часове, основно преди обяд; температурите едва ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните за края на юли.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР