През нощта ще е предимно ясно. Ще духа слаб, в

...
През нощта ще е предимно ясно. Ще духа слаб, в
Коментари Харесай

До 40 градуса: Опасни жеги и през уикенда, на места гръмотевични бури с градушки

През нощта ще е най-вече ясно. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югоизток, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В събота (22 юли) ще е най-вече слънчево и горещо. Жълт и оранжев за горещини е разгласен в цяла България. В Силистра, Русе, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Хасково е в действие оранжев код за рисково време, там се чакат тук-там до 40 градуса. В останалата част от страната кодът е жълт се чакат до 35 градуса. 
 времето 22 юли Национален институт по метеорология и хидрология
След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки . Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан. Максималните температури ще са сред 35° и 40°, София - към 35°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
 iStock

В планините времето ще е най-вече слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - краткотрайно мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра - към 22°.

В неделя ще доминира слънчево време, само че ще има и развиване на купеста облачност, и на обособени места, основно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. С увеличаване напразно от северозапад, дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

Новата седмица ще стартира със слънчево време, вятърът ще отслабне. Сутринта ще е малко по-прохладно, а и дневните температури едва ще се намалят.
 /iStock
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР