През нощта ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево.

...
През нощта ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево.
Коментари Харесай

Капризното лято на 2023 година - ето какво идва след 4 дни

През нощта ще бъде най-вече ясно, на следващия ден - най-вече слънчево. След обяд основно над планинските региони ще е с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб. Максималните температури ще са сред 29° и 34°, по Черноморието - малко по-ниски, 27°-29°.

В сряда и четвъртък в западната половина от страната въздушната маса ще е неустойчива. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а температурите ще се намалят. Ще има местни обилни извалявания.

Над Източна България ще бъде най-вече слънчево, рано заран по Черноморието с мъгла или ниска облачност. В низините ще бъде горещо с оптимални температури, достигащи тук-там до към 35°. В сряда вятърът ще е към момента от изток, в четвъртък ще се обърне от северозапад.

В петък и събота краткотрайни превалявания и гръмотевици, интензивни в следобедните часове, ще има на доста места в страната. По-голяма е вероятността за обилни количества в Северна България. В събота северозападният вятър ще се усили и температурите ще се намалят с още 2-3 градуса.

В неделя превалявания и гръмотевици ще има към момента по Черноморието, а след обяд и в обособени планински региони. Вятърът ще е от север-северозапад, ще отслабне до сдържан. Сравнително хладно за първото десетдневие на юли, с дневни температури под 30°. В началото на идната седмица ще доминира слънчево време. Вероятността за превалявания понижава още. Ветровито ще остане по Черноморието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР