През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква на празничния 24 май

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще остане малко по-ниско от междинното за месеца, без основна смяна. Утре преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските региони, купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 24°.
Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°.
Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен, по високите елементи - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 9°.
В четвъртък преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°. В петък въздушната маса над страната ще е мощно неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за местни интензивни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни към и след обяд. Възможни са градушки. Вятърът от североизток ще се усили, в източните региони до сдържан. Дневните температури ще стартират да се намаляват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР