През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха
Коментари Харесай

Времето в четвъртък: Температурите ще достигнат 30°

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Преобладаващите минималните температури ще бъдат сред 8°С и 13°С , само че в обособени региони ще са по-ниски – до 5°С, в София - към 8°С.

Утре ще бъде слънчево , след обяд над планинските региони - с купеста облачност . В следобедните часове в Източна България ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25°С и 30°С , в София - 26°С. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°С-23°С . Температурата на морската вода е 14°С-16°С . Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, само че дъжд е малко евентуален. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°С, на 2000 метра - към 11°С.

В петък

В петък дневните температури ще се покачат с още градус - два. Времето ще бъде най-вече слънчево, след обяд - с купеста облачност, по-значителна - над планините. В събота ще духа слаб до сдържан вятър, в западната половина от страната - от север-северозапад, в източната - от североизток и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Повишава се вероятността за превалявания в следобедните часове , тук-там - интензивни, с гръмотевични стихии и градушки, на множеството места в Западна и Централна България. Минималните температури ще са най-вече сред 12°С и 17°С , към момента и дневните ще са високи - сред 25°С и 30°С .

Подробна 10-дневна прогноза за времето вижте на уеб страницата

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР