През нощта ще бъде предимно ясно, а утре - предимно

...
През нощта ще бъде предимно ясно, а утре - предимно
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква утре и през уикенда

През нощта ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден - най-вече слънчево, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. След обяд над планинските и източните региони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина ще е сдържан. Максималните температури ще са от 32°-34° в Северозападна България до към 40° тук-там в Южна България, където остава горещо. В София оптималната температура ще е към 34°.
Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд по северното крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат 30°-34°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста, тук-там в масивите от Западна и Централна България, купесто-дъждовна облачност и ще превали кратковременно. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 21°.
През почивните дни ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места по Старопланинското било и в Рило-Родопската област в събота ще превали временен дъжд и ще прегърми. Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните региони - до сдържан. Температурите и в Южна България ще се намалят, към този момент ще са под 40°, само че в низините - над 35°. Нощните температури на множеството места ще остават над 20°. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР