През нощта руската държавна информационна агенция РИА и държавната телевизия

...
През нощта руската държавна информационна агенция РИА и държавната телевизия
Коментари Харесай

Путин: Искаме мир, но е смешно да преговаряме с Украйна, защото са ѝ свършили боеприпасите и някой е употребил психотропни вещества

През нощта съветската държавна осведомителна организация РИА и държавната телевизия " Россия-1 " пуснаха 3-часово изявление с президента Владимир Путин. Обсъжданите тематики включваха нуклеарна война, изборите в Съединени американски щати и разширението на НАТО.

Ето някои акценти от изявлението на съветския президент:

" Готови ли сме за договаряния? Да, подготвени сме. Но единствено за договаряния не въз основа на някакви „ капризи “ след използването на психотропни медикаменти, а въз основа на действителностите, които са се развили на земята. Това е първото.

Второ. Многократно ни е обещавано какво ли не. Обещаха да не уголемяват НАТО на Изток, а след това ги виждаме на нашите граници. Те дадоха обещание, без да навлизат в историята, че вътрешният спор в Украйна ще бъде позволен с мирни, политически средства. Както си спомняме, трима външни министри на Полша, Германия и Франция дойдоха в Киев и дадоха обещание, че ще бъдат гаранти на тези съглашения - ден по-късно имаше държавен прелом. Те дадоха обещание да изпълнят Минските съглашения, а по-късно обществено оповестиха, че нямаха желание да извършват тези обещания, а единствено си взеха отмора, с цел да въоръжат бандеровския режим в Украйна. Обещаваха ни доста неща, тъй че тук единствено обещания не стигат.

Сега да преговаряме единствено тъй като им свършват боеприпасите е някак смешно от наша страна. Ние обаче сме подготвени за сериозен диалог и желаеме да разгадаем всички спорове, изключително този спор, по кротичък път. Но ние би трябвало ясно да разберем за себе си, че това не е пауза, която съперникът желае да вземе за превъоръжаване, а е сериозен диалог с гаранции за сигурност на Руската Федерация. "

Според Путин в същото време Русия има " моркови, които счита да покаже ", с цел да убеди, че моментът за договаряния е настъпил. " Носът в този момент е затрупан с кокаин, нали? Но не е значимо, с такива е по-лесно. С умните е по-сложно " да се договаря, защото те въздействат на публичното схващане, сподели още съветският държавен глава.

Путин разяснява и тематиката за разполагане на западни сили в Украйна, повдигната от френския му сътрудник Еманюел Макрон, 10 дни откакто той не изключи сходно развиване в дълготраен проект, въпреки Съединени американски щати, Германия и други да не се съгласиха с него. 

По думите му, Съединени американски щати схващат, че в случай че разположат американски войски на съветска територия - или в Украйна - Русия ще преглежда този ход като интервенция.

" (В САЩ) има задоволително експерти в региона на руско-американските връзки и в региона на стратегическото въздържане ", сподели Путин.

Путин добави, че сюжетът с нуклеарна война на се доближава и той не вижда нужда. " От военно-техническа позиция, несъмнено, сме подготвени ", добави той в отговор на въпрос. " Защо би трябвало да използваме оръжия за всеобщо заличаване? Никога не е имало такава нужда ", сподели той.

Русия и Съединени американски щати са най-големите нуклеарни сили, контролиращи повече от 90% от международните нуклеарни оръжия. Ако Съединените щати проведат нуклеарни опити, Русия може да направи същото, добави Путин, въпреки съгласно него да " не е належащо ".

Източник:



 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР