През нощта Русия организира най-масовата атака с дронове срещу Киев

...
През нощта Русия организира най-масовата атака с дронове срещу Киев
Коментари Харесай

Най-масовата руска атака с дронове срещу Киев от началото на войната

През нощта Русия провежда най-масовата офанзива с дронове против Киев от началото на нашествието, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от УНИАН.

Той персонално посети потърпевша от ударите постройка в Святошинския регион и увери, че градските управляващи оказват помощ на потърпевшите и към този момент се работи по възобновяване на разрушените жилища.

„ Благодарение на силите на противовъздушната ни защита всички 36 дрона бяха свалени. Това е най-масовата офанзива против града ни от началото на войната “, сподели Кличко.

И добави, че няма умрял нито един жител. Но в това време са развалени здания. По думите на кмета главно са потърпевши жилищни домове, а също детска градина и учебно заведение. Най-сериозните провали са върху многоетажна кооперация в Святошинския регион.
 Пострадалата постройка в Святошинския регион в Киев.

„ Хората от този блок също са потърпевши... Петима са ранени, двама са в болница. Един е опериран. Няма заплаха за живота на нито един от ранените. Оперираният е постоянен, преди малко приказвах с лекарите... “, сподели кметът.

Според него в тази постройка има обилни опустошения на три жилището, в множеството от останалите жилища са останали без прозорци.

„ Започва работа комисията, която би трябвало да обясни дали са развалени носещите структури на постройката. Когато бъдат направени изводите ще стартираме възобновяване на разрушените жилища, с цел да могат хората да се приберат. Градът ще опита оптимално бързо да се възвърне “, добави Кличко.
Детайли за съветската офанзива на 8 май
В нощта против 8 май съветските войски нападнаха региона на Киев с бойни дронове иранско произвеждане Shahed-136/131. По данни на украинските Военновъздушни сили дроновете са били 35 и са атакували от северното направление. Излетели са от военното летище Сешча в Брянска област в Русия.

Противовъздушната защита на Украйна е унищожила всички летателни апарати.

Въздушната паника в столицата и региона е траяла повече от три часа през нощта.

Киевската военна администрация обобщава следствията от вражеската офанзива на безпилотните самолети. В Святошинския регион, евентуално поради паднали парчета от здания, са развалени 7 автомобила, един се е запалил, ударен е жилищен блок, разрушени са прозорци, фасади.

В Соломенския регион от контейнер са изтекли 5 тона дизелово гориво, само че не е имало пожар. На паркинг са потърпевши 15 камиона и 5 леки коли. Възникнал е пожар поради пробита от летящи парчета тръба с газ под високо налягане. Газът е спрян, огънят е сподавен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР