През нощта по преминаващия атмосферен фронт валежи от дъжд ще

...
През нощта по преминаващия атмосферен фронт валежи от дъжд ще
Коментари Харесай

На Велика събота хубавото време се завръща

През нощта по преминаващия атмосферен фронт превалявания от дъжд ще има основно в Централна и Източна България. На места ще са съпроводени от гръмотевици и ще са краткотрайно интензивни. Над западните региони облачността ще намалее до ясно време. Вятърът от юг-югозапад ще отслабне. Минималните температури ще са от 3°-4° тук-там из високите западни полета до 13°-14° по Южното Черноморие, в София - към 4°. Това демонстрира информация на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Утре ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в Източна България към момента има валежи, които бързо ще спрат, облачността и там ще се раздра и намалее. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 17° и 22°, в София - към 17°.

Над Черноморието в утринните часове облачността ще е най-вече забележителна, тук-там с валежи от дъжд. Около обяд преваляванията на всички места ще спрат и облачността ще се раздра и намалее и до края на деня ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 16° и 21°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в утринните часове над масивите в Източна България и тук-там там към момента ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 3°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР