През нощта облачността ще е значителна и главно в южните

...
През нощта облачността ще е значителна и главно в южните
Коментари Харесай

Утре ще бъде ветровито по Черноморието

През нощта облачността ще е забележителна и основно в южните и планинските региони ще продължи да вали сняг. В Източна България ще духа сдържан до мощен северен вятър и на обособени места в Югоизточна България ще има навявания. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, в София – към минус 7°.

Утре преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат . Облачността ще се раздира и в множеството региони ще доминира слънчево време. Значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската низина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни региони, където на обособени места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до сдържан, до момента в който в западната ще е съвсем безшумно. Ще е студено с оптимални температури сред минус 3° и 2°, в София – към минус 2°.

По Черноморието ще е прохладно. Ще духа мощен вятър от север-североизток, който денем последователно ще отслабва. Валежите последователно ще спрат, най-късно по южното крайбрежие, и облачността ще се раздира. Ще е студено с оптимални температури сред минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините преди обяд на доста места към момента ще превалява сняг, само че преваляванията бързо ще спрат и облачността на доста месата ще се раздра. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа мощен, по билата плевел североизточен вятър. По старопланинските проходи ще има навявания. Ще е студено с оптималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 4°, на 2000 метра - към минус 7°.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР