През нощта над по-голямата част от страната ще има разкъсана,

...
През нощта над по-голямата част от страната ще има разкъсана,
Коментари Харесай

Уикендът – слънчев и топъл, от понеделник почва захлаждане

През нощта над по-голямата част от страната ще има раздрана, най-вече висока облачност. Призори в равнините и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Ще е съвсем безшумно с минимални температури сред 5° и 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви за " Фокус " дежурният синоптик.

През деня времето ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°.

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност, само че в следобедните часове видимостта ще се усъвършенства и ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18 – 20°. Температурата на морската вода е 17 – 18°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бал.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който по здрач ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в Дунавската низина и източните региони – до сдържан. Дневните температури едва ще се намалят, само че ще доминира слънчево време.

През нощта против понеделник облачността бързо ще се усили. В понеделник денем ще бъде най-вече облачно, от запад ще стартират превалявания, които до края на деня ще обзет Западна и Централна България. На места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, в следобедните часове съпроводени и с гръмотевици. Температурите в западната половина от страната ще се намалят, оптималните ще са 15°-18°, а в югоизточните региони, където за малко вятърът ще е от юг-югоизток, ще са към момента по-високи - до към 22°-23°.

Във вторник, по преминаващия през Гърция средиземноморски циклон, превалявания ще има на доста места в страната, по-голяма е вероятността за обилни количества в Южна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили. Максимални температури в доста региони сред 11° и 16°, минимални – сред 8° и 13°.
 

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР