През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно.

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно.
Коментари Харесай

НИМХ съобщи още странни новини за времето

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно. След среднощ тук-там в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав още веднъж ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Утре в множеството региони ще е слънчево. До обяд мъглите ще се разсеят и видимостта ще се усъвършенства. Ще бъде съвсем безшумно.

Минималните температури ще са от 1° до 6°, оптималните - сред 19° и 24°, по-ниски в регионите с по-трайна мъгла.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца, само че ще стартира постепенно да се намалява. Това заяви дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представена от Фокус.

Над Черноморието преди обяд тук-там ще доминира облачно и мъгливо време. Около и след обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури 17-20°. Температурата на морската вода е към 20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Национален институт по метеорология и хидрология с неприятни вести: Циганското лято свършва, иде мраз!

Над планините ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

В началото на идната седмица основна смяна на времето към момента не се чака.

Ще остане топло за сезона, в множеството региони - и слънчево, единствено на обособени места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав в часовете след среднощ и преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

В Дунавската низина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната - и раздрана висока облачност.

Максималните температури ще са над 20°, утринните ще са без особена смяна.

БЛИЦ напомня, че през нощта против сряда облачността ще се усили, а вятърът на всички места ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще стартира да нахлува леден въздух .

В сряда ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд, в Северна България – по-съществени като количество. В Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще се ориентира от североизток и ще бъде сдържан.

По-съществено ще е понижението на дневните температури в североизточната половина от страната, където оптималните ще останат до към 10°, а в по-голямата част от Южна България към момента ще доближават до 18-20°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР