През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно,

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно,
Коментари Харесай

Утре започва есента, ето какво време ни очаква и през цялата нова седмица

 През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, над Западна България с раздрана висока облачност. Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 6 и 11°. Утре в 10,50 ч. е есенното равноденствие и стартира астрономическата есен. Денят ще стартира със слънчево време, само че след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. В Източна България ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 24 и 29°, в София към 26°.

Над планините преди обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд над масивите от западната половина от страната облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър, а по най-високите елементи – сдържан запад-северозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максимални температури сред 22° и 25°, температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Във вторник ще доминира облачно време, с валежи, на повече места и повече като количество - в следобедните часове в западната половина от страната. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се намалят. В сряда към момента ще превалява, само че на по-малко места и в развой на прекъсване. В четвъртък и петък облачността ще е променлива, по-често забележителна, тук-там ще има и валежи: първия ден - на повече места в Западна България, втория - основно в Източна. В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили; с него ще нахлува малко по-хладен въздух. До вечерта преваляванията ще спрат, облачността ще намалее.

През почивните дни вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне, ще придобие източна съставния елемент. Преобладаващите минимални температури ще са сред 9° и 14°, оптималните - 18°-23°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР