През нощта и в събота - 3 март, в сутрешните

...
През нощта и в събота - 3 март, в сутрешните
Коментари Харесай

Какво време ни очаква в серията почивни дни

През нощта и в събота - 3 март, в утринните часове ще доминира облачно време и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за формиране на поледици и заледявания. Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2 градуса на доста места в северните региони от страната до 0-5 градуса - в южните региони и по Черноморието.
По-късно денем валежите ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в необятни граници от 3-7 градуса - в Северна, до 8-13 градуса - тук-там в Южна България. Ще има условия за поледици и заледявания, предизвестяват синоптиците. В 19 области в страната евъведен жълт код поради предстоящи поледици. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Пловдив, Пазарджик, Перник, София област и София град.
В планините ще бъде най-вече облачно и прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и мощен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има валежи от сняг, под към 1700 м преваляванията ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 6 градуса, а на 2000 м - към нула градуса.
Преди обяд по Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Максималните температури ще са сред 1 и 6 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.
В неделя времето ще се задържи най-вече облачно, на доста места с превалявания, най-вече от дъжд. В утринните часове тук-там в Северна и Западна България ще превали и сняг, вероятни са поледици. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще проникне леден въздух. Максималните температури ще бъдат от нула градуса в североизточните региони до 15 градуса в крайните югозападни региони, а минималните - сред минус 5 и нула градуса.
И в понеделник ще остане облачно. След краткотрайно прекъсване на преваляванията от юг още веднъж ще завали дъжд и валежната зона бързо ще обхване страната. Вятърът от югоизток ще се усили.
Поради предстоящата внезапна смяна в метеорологичните условия, почналото снеготопене и преваляванията от дъжд в идващите дни и aгенция "Пътна инфраструктура " моли водачите да карат извънредно деликатно и със съобразена скорост. Има заплаха от поледици, оповестиха от организацията.
Настилките се обработват непрекъснато, само че за сигурността на пътуващите при сериозна смяна в изискванията за пътешестване, АПИ и "Пътна полиция " ще стопират придвижването на всички транспортни средства в секторите с заплаха от поледици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР