През нощта и утре ще преобладава облачно време и главно

...
През нощта и утре ще преобладава облачно време и главно
Коментари Харесай

Синоптици от БАН: Мрачното време се завръща! През нощта...

През нощта и на следващия ден ще доминира облачно време и основно в Западна и Централна България ще има валежи – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите региони – от дъжд. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви дежурният синоптик Мартин Славчев, представен от " Фокус ".

Значителни превалявания не се чакат. Ще духа до сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 4° и 9°. Привечер и през нощта против петък вятърът ще отслабне, в множеството региони ще стихне, облачността бързо ще намалее.

Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. Над Чeрноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено тук-там в южните региони едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Температурата на морската вода е 8-10°.

Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините облачността ще е най-вече забележителна и тук-там ще превали слаб сняг, под 1200 метра – дъжд и сняг. Ще духа сдържан, по билата и мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.

В петък ще има раздрана облачност, в доста региони ще бъде и съвсем безшумно. Ще стартира стопляне - оптималните температури ще са сред 8° и 13°, а през почивните дни тук-там ще надвишават 15°.

В събота над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В неделя ще има по-значителни нараствания на облачността, само че ще е най-вече висока. В западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина ще има условия за мъгли и ниска облачност, тук-там ще са трайни, а дневните температури в тези региони ще остават под 10°. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР