През ноември редиците на руската армия са оредявали дневно със

...
През ноември редиците на руската армия са оредявали дневно със
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Русия губи рекордните 931 военнослужещи на ден

През ноември редиците на съветската войска са оредявали на ден със приблизително 931 военнослужещи, се споделя в последния отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа Х.

Докладът на английското военно разузнаване е основан на данни от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Рекордните загуби в съветската войска през ноември тази година са вследствие на настълението при Авдеевка, се споделя в публикувания текст.

" Въпреки че военното разузнаване не може да ревизира методологията, като се има поради общият брой убити и ранени, числата са правдоподобни “, се споделя в отчета на военните на Лондон.

През последните шест седмици се следят едни от най-високите равнища на загуби в жива мощ за Русия за целия интервал на война. " Тежките загуби значително са породени от настъплението на Русия против донбаския град Авдеевка “, изясняват от английското военно ведомство.

Преди това най-смъртоносният месец за съветската войска бе март 2023 година, когато офанзивата против Бахмут бе в разгара си. Тогава силите на Москва губех приблизително 776 души дневно.

Според Генералния щаб на ВСУ загубите на Русия във войната против Украйна през последните 24 часа възлизат на 750 души, а общият брой починали от началото на спора достигнаа 325 580 души, предава РБК-Украйна.

По-рано английският вестник The Guardian цитира публични лица от западните страни, съгласно които починалите и ранени съветски бойци от началото на войната варират сред 300 000 и 400 000. В яростните боеве край Авдеевка Русия губи от 500 до 1000 души дневно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР