През настоящата година Новак Джокович трябваше да пропусне множество надпревари

...
През настоящата година Новак Джокович трябваше да пропусне множество надпревари
Коментари Харесай

След титлата в Астана: Джокович се класира за Финалния Мастърс в Торино!

През актуалната година Новак Джокович трябваше да пропусне голям брой съревнования поради решението си да не се имунизира, което поставяше под въпрос присъединяване му във Финалния Мастърс на 8-те най-хубави в края на сезона. Понастоящем сърбинът заема 10-ата позиция в годишната класация, само че това няма да му попречи да взе участие на Финалите в Торино, защото съгласно правилника тенисист, който е притежател на купа от Големия шлем в съответната година, автоматизирано получава правото да се състезава, като единственото изискване е въпросният състезател да е сред №8 и №20 в класацията за сезона.

В неделния ден Ноле завоюва своята 90-а професионална купа на АТР 500 шампионата в Астана, като по този метод си подсигурява, че ще приключи 2022-ра в топ 20 по точки за сезона. Независимо от резултатите му и тези на неговите сътрудници до края на годината, няма опция балканецът да загуби мястото си измежду първите 20 в годишната класация и по този начин се причислява към Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Каспър Рууд и Стефанос Циципас, които също към този момент си резервираха билет за Nitto ATP Finals (13 - 20 ноември).

За Джокович това ще бъде 15-о присъединяване в Заключителния Мастърс, където е триумфирал общо пет пъти. По брой титли в шампионата белградчанинът заема второ място в подреждането дружно с Пийт Сампрас и Иван Лендл, като единственият, който има повече трофеи от тях, е отказалият се неотдавна Роджър Федерер, разполагащ с шест заглавия.

QUALIFICATION SEALED
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР