През миналата седмица беларуските потребители на защитената услуга за електронна

...
През миналата седмица беларуските потребители на защитената услуга за електронна
Коментари Харесай

ProtonMail разкритикува решението на Беларус да прекъсне връзката към услугите им

През предходната седмица беларуските консуматори на предпазената услуга за е-поща ProtonMail сигнализираха за неспособност да доближават своите регистрации. Недостъпен е бил и безплатния VPN на услугата ProtonVPN. Не е ясна съответната причина за блокирането на достъпа до ProtonMail, само че както показват локални издания и „ Роскомсвобода “, това може да е скорошно потребление на услугата за изпращане на закани за сложени бомби в институции в столицата Минск. От ProtonMail излязоха със специфична позиция по въпроса, заявявайки ясно, че сходни ограничения нямат практическа изгода и нанасят само щета на потребителите и услугата.

„ Понеже държавното управление не дава никакви изказвания за повода за блокирането на ProtonMail, ние допускаме, че мотивацията зад това деяние се крие в съмнение, че някой от нашите консуматори се занимават с незаконни дейности “, пишат ProtonMail в особено изказване във връзка блокирането. „ Ние постоянно подхващаме решителни ограничения срещу осъществяването на противозаконните дейности посредством нашия уебсайт и се радваме да оказваме помощ на правоохранителните органи чрез съответните юридически канали. И въпреки всичко, ние не считаме, че всеобщото блокиране на Proton е целесъобразно и осъждаме тази форма на цензура в Интернет “. От ProtonMail не престават с това, че блокирането на услугата няма по какъв начин да спре злоумишлениците, които евентуално ще са първите, които просто ще употребяват друга сходна услуга, и в този смисъл цялостното блокиране на ProtonMail освен се явява неефективно, само че и неверно деяние за реакция при вписване на незаконни дейности от страна на обособени консуматори на услугата.

Настоящето деяние от страна на Минск към ProtonMail не е единично. През 2018, Турция реши краткотрайно да блокира достъпа до услугата за локалните консуматори. Същото направи и Москва тази пролет. Мотивът за това публично беше също, както в тази ситуация с Беларус отправени бомбени закани посредством платформата на предпазената услуга, само че съгласно някои локални консуматори на услугата, повода може и да е малко по-различна – провеждането на огромните антиправителствени митинги.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР