През миналата година на територията на областта са регистрирани общо

...
През миналата година на територията на областта са регистрирани общо
Коментари Харесай

​Кошмарни цифри! 18 загинали и 235 ранени при 183 ужасяващи катастрофи във Врачанско

През предходната година на територията на региона са регистрирани общо 832 произшествия. 183 от тях са били тежки, при които са починали 18 души, а ранените са 235.
В съпоставяне с 2016 година, тежките произшествия са с 28 повече, като убитите са с 3-ма по малко, а ранените с 38 индивида повече. Данните илюстрират, че тежката пътно-транспортна конюнктура в региона през 2017 година не е напълно овладяна. Подобряването на тези параметри би трябвало да остане предпочитана задача на състава, изпълняващ контрола над пътното придвижване, безапелационни са от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца.
Най-честите аргументи за злополуките на територията на региона съгласно униформените са шофиране с несъобразена скорост с пътните условия, рискови изпреварвания и нахлуване в лентата за насрещно придвижване. Други аргументи са неспазване на пътните знаци и сигнали, неизползване на предпазните колани, приложимост на алкохол, отмалялост и стрес. Не са изключение и злополуките поради преобладаващо остарелия авто парк и съществуването на необезопасени сектори по републиканската пътна мрежа.
Установените секторите с висока централизация на пътнотранспортни катастрофи за региона са 7, допълват от полицията във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР