През миналата година Миладинов стана първият, записал олимпийски финал за

...
През миналата година Миладинов стана първият, записал олимпийски финал за
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов е най-добрият млад спортист. Не уважи награждаването

През предходната година Миладинов стана първият, записал олимпийски край за мъжкото ни плуване, като се класира на 8-о място на 100 м бътерфлай в Токио 2020. Вицешампион е на Европа при мъжете в същата дисциплинираност и повторен №1 на континента при юношите - на 50 и на 100 м бътерфлай от Рим. Освен това усъвършенства върхове, които го изпратиха в челото на международната класация.

Той събра 1021 точки при гласуването, с цел да завоюва наградата за №1 при младите за повторно след 2019 година Така Йосиф се изравни със своя сътрудник в басейна Антъни Иванов, който също има две победи в анкетата за 2016 и 2017 година

Втори с 860 точки в класацията се подреди щангистът Карлос Насар, който реализира най-големия си триумф, когато гласуването към този момент бе почнало. В средата на декември 17-годишният роден в Червен бряг Насар победи със международната купа при мъжете в категория до 81 кг от шампионата в Ташкент, като усъвършенства голям брой международни върхове за разнообразни възрастови групи. През 2021 година Карлос завоюва и сребърен орден от европейското състезание за мъже в кат. до 82 кг.

Призовата тройка добави тенисистът Пьотр Нестеров с 522 точки. През 2021 година 18-годишният варненец реализира забележителни триумфи – стана европейски вицешампион за юноши до 18 година на сингъл. Има второ място на двойки и 1/4-финал на сингъл в юношеския шампионат на US Open, както и трето място по двойки на Ролан Гарос за юноши.

Златната десетка допълниха Александър Николов (волейбол), Александра Фейгин (фигурно пързаляне), Изабела Янкова (планинско колоездене), Уилиам Чолов (бокс), Калоян Левтеров (плуване), Константин Костадинов (баскетбол) и Радослав Росенов (бокс).

Националният отбор по волейбол за юноши под 19 година бе избран за Най-добър тим при подрастващите за 2021 година През миналата година момчетата на треньора Мартин Стоев завоюваха сребърните медали от международното състезание в Техеран и балканската купа за младежи под 20 година в Косово и стигнаха по решителен метод до купата в класацията с актив от 1040 точки.

В допитването до спортните публицисти точки получиха общо 6 тима. По 50 точки получиха националният тим по тенис за девойки до 14 година, който завоюва сребърни медали от международното и европейско състезание, както и националният тим по бокс за младежи до 17 година, завоюва 4 медала от европейското състезание в Будва.

Освен тях гласове в допитването взеха националният отбор по художествена гимнастика за девойки, националният тим по футбол за юноши до 17 година и националния тим по естетическа групова гимнастика.

Капитанът на волейболистите Владимир Гърков получи купата за победител и благодари от името на целия тим.

Селекционерът на волейболните национали до 19 година Мартин Стоев заслужи наградата за №1 при треньорите на подрастващи в анкетата на Viasport.bg. Това е второ негово отличие след 2019 година, когато изведе същите момчета (тогава до 17 г.) до второто място в Европа, а през 2021 година ги направи и втори в света. Така Стоев стана първият експерт, избиран два пъти за най-хубав треньор на подрастващи.

На церемонията бе връчен и първият приз на името на огромния баскетболист Спас Натов, който получи легендата на женския ни баскетбол Юлия Стоянова за дългогодишната си работа и вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР